FAOSZ-MINSZ

A MINSZ-szel együttműködő intézmények

Fiatal Írók Országos Köre, Írói Népfőiskola, Varga Könyv- és Lapkiadó, Új Arc Szerkesztősége, Glóbus Lexikon Szerkesztősége, Alkotóház, Irodalmi Múzeum Rendezőiroda.

A MINSZ kiadásában megjelent a Magyar Évszázadok 378 oldalon számos képpel illusztrálva. A magyar történelmet Zolta nagyfejedelem birodalmától napjainkig mutatja be történelmi tanulmányokon és szépirodalmi alkotásokon keresztül. (Ára: 2.500 Ft).

ÚJ ARC 21. SZÁMA

Számos országos érdeklődésre ígényt tartó írásokkal megjelent az Új Arc ez évi 21. száma: Az irodalmi élet csataterei. Ki lehet író? Magyar Birodalom Zolta nagyfejedelem alatt, Szlovák származású volt-e István király? Olimpiát Budapestre! Magyar Trianonok! Három irodalmi melléklet.
kapható az újságárusoknál. Új Arc szerkesztőségben. Heves megyei riportok! Gyöngyös - Bécs labdarúgó mérkőzés 1924-ben.

Tájékoztatások

  • A MINSZ Elnökség döntése nyomán a Világtalálkozókra 2000-2003 között kerül sor.
  • A MINSZ Körök nemzetközi Tanácsa állást foglalt a Hatvani Látó Kör felvétele ügyében. Ugyanakkor több Heves megyei kör felvétele folyamatban.
  • A MINSZ Írói Népfőiskola augusztusban Salgótarjánban, Internet és Irodalom címmel tart szakmai továbbképzést. Egyben szorgalmazzuk a MINSZ Internet körök magyarországi és külföldi megalakítását.
    (Bővebb információ: noe@index.hu)
  • Készül a MINSZ következő kötete: ÉLETÜNK HŰ TÁRSAI AZ ÁLLATOK. Ha Önöknek, állatvédő szervezeteknek van erről a témáról mondanivalójuk, sikeres felvételeik, küldjék el a szerkesztőségbe. A kiadvány az Álatok Világnapján jelenik meg.

Újjá alakul a Heves megyei Írók Köre


A MINSZ keretei között újjá alakul a Heves megyei Írók Köre, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítson minden szépírás iránt elkötelezett szerzőnek, íráskészségének fejlesztéséhez, ahhoz, hogy egy közösséggel együtt lépjen a nyilvánosság elé.
Fontos feladata lesz a Heves megyei irodalom ápolása, ezzel együtt a Heves megyei irodalmi vonatkozású anyaggyűjtés, feldolgozás, kiállításra való előkészítés, nem utolsó sorban a megyei vonatkozású könyvkiadás létrehozása, saját irodalmi lap megjelentetése.
E Kör tagjainak állandó fellépési lehetőséget kívánunk biztosítani a tervezett Irodalmi Színház létrehozásával.
Tagjai lehetnek mindazok, akik vállalják és vallják a MINSZ keretei között megalakuló szervezet célkitűzéseit és az együttműködés közös cselekvési formáit.
A szervezőbizottság Eger-Gyöngyös-hatvan-Heves-Füzesabony-Pétervására-Lőrinci mellett súllyal foglalkozik a kistelepülések fiatal és nem fiatal tehetségeinek felkutatásával és bemutatásával.
E szervezet tagja életkortól függetlenül bárki lehet. A prózaírók, költők, drámaírók mellett örömmel várjuk e művek megjelentetésére vállalkozó előadóművészeket, zenei együtteseket, szólistákat, de minden más műfaj képviselőit is.

Jelszavunk: Együttműködés a szülőföldünk irodalmi kulturájáért.Honlap | Kiadványok | Táborok | Pályázatok | Programok

Index Palóc